Отворено писмо
Сряда, 17 Февруари 2010г. 12:38ч.

Отворено писмо до всички

Комунистически партии

Другари,

С настоящото писмо, искаме да изразим нашата мъка, мисли и чувства, за състоянието, разделението и липсата на единодействие в обществото ни. Тук става дума за разединението на много Комунистически партии у нас. Сега, когато цялата ни страна се ограбва, за лични и чужди интереси и повече от 80% от народа живее в мизерия, не само ние, комунистите, а и нашите симпатизанти с тъга и тревога се питат:

1. Къде са комунистическите партии да поведат народа срещу таза разруха?

Защо се бавят и не се обединят в една партия, с едно име, с един Централен Комитет и устав. Защо лидерите им изпадат в положение на политическа неграмотност и не могат да разберат, че това разделение е само в полза, на тези, които от двадесет години насам се сменят да управляват страната ни. Всички те, през тези двадесет години управляват по капиталистически път и трупат богатство на гърба на трудовия ни народ. В нас, комунистите и симпатизантите остава впечатлението, че тези, които са избрани в Централните комитети и техните ръководители, не са верни на комунистическата идеология и едва ли не обслужват интересите на десните партии срещу подкуп.

2. Защо Комунистическите партии ги няма в редиците на протестиращите работници, служители и други, изразяващи недоволство към управлението на страната. Над 80% от хората, днес живеят в мизерия и с носталгия за доброто ни минало по време на социализма. За социалистическото ни минало в издаваните от Централните Комитети вестници сега, само бегло се пише за това добро минало: за безплатното здравеопазване, образование, за липсата на безработица, за спокойствието, за почивките и т.н. Не виждате ли другари, че младото ни поколение не се възпитава нито в труд, нито в патриотизъм, нито в доброто и обич към народа и Родината ни.

Другари, ако сте съгласни с тези критични бележки и докажете, че сте верни на комунистическата идеология, то ние, а вярвам и народа ще ви подкрепим при следните основни ваши действия.

Обявете желанието си за обединение на всички Комунистически партии, което да стане на обединителен Конгрес, с представители на всички ком.партии. На него да се избере един нов Централен комитет, Политбюро, Председател и ревизионна комисия. На Конгреса да се приеме и съответна програма и устав. Като приоритети в програмата да залегнат: Възстановяване на селското стопанство, промишлеността, безплатното здравеопазване и образование. Да се иска провеждането на нови избори за НС , като се заяви, че Комунистическата партия е на становището, депутатите да работят в НС на сесии, както по времето на социализма. Без заплати, на командировъчни начала. Депутатите да получават заплатите си, по месторабота, както всички останали.

3. Поради това, че вестниците които издават комунистическите партии са малко и недостатъчни за обществото, желателно е да се изпращат на партийните ръководства в страната по едни екземпляр и от програмата. Те трябва да могат да се разпространят сред хората, за да се знае ясно, че в България има една Комунистическа партия, която може да спаси страната от разрухата. Очакваме от всички вас скорошно обединение в една силна Комунистическа партия и апостолска дейност сред народа. Докажете, че сте верни на Комунистическата идея, за която са дадени милиони жертви. Вие продължавате тяхната борба за доброто на хората.

Напълно сме убедени, че при обединението на Комунистическите партии в една, с една име, програма и устав и слизането ви сред народа, успехът е сигурен!

С другарски поздрав:

група комунисти – гр. Пазарджик

Коментари
Добавяне на нов Търсене
георги 2010-02-20 11:02:35

Здравйте другари!
От скоро съм член на БСП и при влизанекто си в партията заявих,че ще работя за обединяване на левите сили в България.Лично за мен не бива да има разделение,ние сме хора с една и съща закваска.Камо ли пък в страната да има няколко БКП.Сигурен съм,че и в БСП и в БКП и в др.леви формации има много хора които са на същото становище.
Често влизам в сайта на КП на Русия.Другари има много какво да се учим от тях.Мисля също,че контактите ни с братската партия трябва да се задълбочат.
Другарски поздрав Стайков
иван 2010-02-21 17:06:47

Много си прав. Напуснах БСП поради несъгласие с ръководството провеждащо политика в услуга на богатите. В крайна сметка ние сме потърпевшите и ако не търсим начини да обединим усилията си нищо добро не ни чака.
полза 2010-02-21 17:34:45

Полза от разделението има Бойко. Колкото по раздробено и отслабено е лявото, приятелските кръгове около него ще могат безнаказано да продължат с разграбването на държавата. Липсата на силна лява опозиция ще задълбочи обществените проблеми.
Максим 2010-02-22 16:08:46

Другари,
отдавна се знае, че при липса на обединение няма да се получи нищо.
Но има още много проблеми:
1. БСП тотално се излага от 20 години и се е превърнала в капиталистическа а не в социалистическа партия. За съжаление 99 % от хората свързват всичко ляво с БСП. И много ще е трудно, да не кажа невъзможно да се спечели загубеното доверие.
2. Сред членовете на комунистическите партии преобладават предимно хора на пенсионна възраст и никой не работи с младите хора, никой не разяснява идеите на Маркс и Ленин. Промените могат да направят младите хора.
3. Социализмът и комунизмът са толкова демонизирани в обществото (кой ги защитаваше?), че никой не се пита какви са били идеите на социализма по принцип.
4. БСП и ДС до такава степен са се срастнали с престъпността (постоянно гърмят нови и нови медийни бомби), че хората откровенно не вярват, какво се е правило в миналото за тях.

Смятам, че социализмът ще бъде преоткрит, като обществен строй (или някаква негова модернизация), но няма...
Максим 2010-02-22 16:09:16

да е скоро
Николай 2010-02-22 17:00:37

Това зависи от нас. Какво ще направим това да се случи в скоро време.
минчо 2010-02-22 21:14:02

Проблема е в българина който изглежда се примири да бъде беден, лъган, грабен и като футболен запалянко да вика за поредния спасител.
до минчо 2010-02-22 22:40:12

Българина престана да мисли. Повтаря като папагал това което му кажат официалните медии и партийните централи.
Гост 2010-02-23 18:34:55

Разглеждах сайта на на БКП начло с Минчо Минчев.До колкото разбирам те също са на мнение,че трябва да има обединение.Другари а какво става с в. Работническо дело Аз лично бих разпространявал в нашия град вестника.
И друго: трябва да се мисли за на пред.Нещата в света са променени,мисля,че напред трябва да се върви и с нови идеии,които са в съответствие с новите условия.
Гост 2010-02-25 16:55:54

Дано ръководствата на компартиите по скоро проумеят, че ситуацията в момента е както при разпадането на СДС, много вожд малко индианец. Колкото до Работническо дело, не знам дали се издава, но скоро ми попадна случайно един брой на Работнически вестник и трябва да ви кажа , че съм приятно изненадан как се списва този вестник. Всъщност от вестника разбрах и намерих сайта на тази компартия. Там прочетох, че те провеждат широка дискусия за изработване на антикризисна програма. Очевидно липсата на информация спъва развитието при създаването на силна компартия.
Коментирай
Име:
Email:

Заглавие: